Skip to main content

Stenhuggeri Stockholm: Granit & Gravyrs Expertis

Tradition och Kvalitet i Stenhuggeri

Granit & Gravyr, beläget i hjärtat av Stockholm i Tungelsta, är mer än bara ett stenhuggeri. Med rötter som sträcker sig tillbaka till Sven Högdahls gravstensföretag i Finland, har vi över 35 års erfarenhet av att skapa skräddarsydda gravstenar och unika gravvårdsdekorationer. Vår passion och yrkesskicklighet är vår stolthet, och vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar. Genom åren har vi sett hur stenhuggeri har utvecklats, från traditionella metoder till moderna tekniker, och vi är stolta över att vara i framkant av denna utveckling.

Skräddarsydda Gravstenar för Eviga Minnen

Varje gravsten vi skapar är unik, formad och designad efter kundens specifika önskemål. Från val av stenens färg till typsnitt och dekor, vi ser till att varje detalj återspeglar den avlidnes minne på bästa möjliga sätt. Vårt stenhuggeri i Stockholm erbjuder även gravyr på natursten, vilket gör det möjligt för oss att skapa personliga inskriptioner och detaljerade dekorationer. Vi förstår vikten av att bevara minnen, och därför använder vi endast de bästa materialen och teknikerna för att säkerställa att varje gravsten står emot tidens tand.

Gravyr och Renovering med Precision

Förutom att skapa nya gravstenar, är vi också experter på gravyr och renovering av befintliga gravstenar. Med vår fullutrustade gravyrbil kan vi utföra gravyrarbeten på plats, även under vinterhalvåret. Detta innebär att gravstenar som står stadigt inte behöver transporteras till vårt stenhuggeri, vilket sparar både tid och pengar för våra kunder. Vi är också stolta över att ha utfört gravyrer på framstående platser som Uppsala domkyrka och Vasaloppets museum i Mora. Vår erfarenhet sträcker sig även till offentliga miljöer och privata hem, där vi har graverat allt från grindstolpar till monument.

Ett Familjeföretag med Djupa Rötter

AB Granit & Gravyr drivs och ägs av Roy Högdahl och Liisa Högdahl som familjeföretag. Med en historia som går tillbaka till Sven Högdahls dagar i Finland, har stenyrket varit en del av familjens arv i generationer. Vi för traditionerna och kunnandet vidare, och det är denna kombination av gammalt och nytt som gör oss unika. Sedan 1984 har vi levererat gravvårdar och utfört renoveringar på över hundra olika kyrkogårdar inom stor Stockholm med omnejd.

Kontakta Oss för Ditt Stenhuggeribehov

Om du är intresserad av våra tjänster eller vill boka ett besök till vårt stenhuggeri i Stockholm, tveka inte att kontakta oss. Vi är tillgängliga måndag till fredag mellan 08:00 och 17:00, men vi kan också ta emot besök under helgerna efter tidsbokning. Vårt team ser fram emot att hjälpa dig skapa eviga minnen. Vi förstår att valet av en gravsten är ett viktigt beslut, och vi är här för att vägleda dig genom varje steg av processen.